Try Now!

Apakah Air Hidrogen?

Air hidrogen ialah air yang diselitkan dengan molekul hidrogen tambahan.

Menurut lebih 1,200+ kajian klinikal setakat ini, menambahkan gas hidrogen ke dalam air meningkatkan sifat antioksidan, anti-radang, anti-apoptosis dan sitoprotektifnya yang sangat bermanfaat untuk sel kita.

Sel-sel sihat yang merupakan "blok binaan" asas tisu dan organ badan kita, memastikan prestasi badan yang optimum dan melambatkan perkembangan penyakit berkaitan usia.

Bagaimana Hidrogen Berfungsi?

Hidrogen yang merupakan unsur pertama -pada jadual berkala, adalah molekul terkecil dan paling ringan.

Salah satu sifat unik Hidrogen ialah ia berfungsi pada tahap selular. Hidrogen mampu menembusi sel manusia termasuk penghalang darah otak (di mana kebanyakan bahan tidak dapat), memasuki mitokondria dan boleh, dalam keadaan tertentu, memasuki nukleus, semuanya tanpa menghasilkan kesan sitotoksik mahupun sebarang kesan sampingan. Ini memberikan Hidrogen keupayaan untuk melindungi dan membaiki sel yang rosak.

Pengambilan Air Hidrogen secara tetap, mengurangkan keradangan dan tindak balas keradangan (yang menyumbang kepada banyak keadaan kronik), menguatkan Sistem Imun kita dengan itu mengelakkan jangkitan. Air Hidrogen, dengan sifat antioksidannya yang kuat, membantu mencegah apoptosis (kematian sel) sel yang sihat, dengan mengurangkan Tekanan Oksidatif serta menggalakkan Peredaran Darah yang sihat dan keseimbangan PH yang lebih baik dalam darah anda. Air hidrogen juga membantu menyahtoksik badan kita dengan meneutralkan radikal bebas, meningkatkan penyerapan nutrien dan penghidratan.

Air hidrogen memberi manfaat kepada orang tua dengan mencegah masalah kognitif, pembelajaran dan ingatan (Alzheimer, Parkinson, Demensia dll), melambatkan perkembangan penyakit neurodegeneratif, memberikan kelegaan daripada Penyakit Arthritis, meningkatkan Ketidakselesaan Sendi dan mobiliti. Air hidrogen memberi manfaat kepada mereka yang mempunyai gaya hidup aktif dengan meningkatkan fungsi otot-tisu, meningkatkan prestasi dan mengurangkan keletihan, mengurangkan masa pemulihan dan keletihan otot akibat Latihan atau Kecederaan Sukan.

Air hidrogen juga mempunyai keupayaan untuk melambatkan penuaan, meningkatkan kesihatan kulit dengan meningkatkan tona dan tekstur kulit, meningkatkan pengeluaran kolagen dan mempercepatkan penyembuhan luka. Air hidrogen membantu mengawal tekanan Darah Tinggi, menstabilkan Tahap Glukosa Darah, mengawal hormon, memperbaiki gangguan mood, memperbaiki pergerakan usus. Air hidrogen juga membantu memperbaiki Disfungsi Buah Pinggang atau Pundi kencing dan merangsang metabolisme - membantu menurunkan tahap lemak tepu dan kolesterol. Bagi pesakit Kanser, air hidrogen meningkatkan kualiti hidup pesakit kanser yang menjalani rawatan dengan mengurangkan kesan sampingan radiasi pada badan, seperti keletihan, hilang selera makan dan insomnia.

Semakin banyak kajian penyelidikan klinikal terus menyokong faedah hidrogen dan air hidrogen. Sudah tiba masanya untuk minum, menghidrat semula, menyegarkan dan memperbaharui.

Kebaikan Air Hidrogen

Kesejahteraan Am

Kesan anti-obesiti air Hidrogen terbukti mampu mengurangkan hati berlemak pada individu yang menghidap diabetes jenis 2, obesiti, dan mereka yang diberi diet tinggi lemak. Ia juga mampu meningkatkan penggunaan tenaga dan mengurangkan tahap glukosa dan trigliserida. Sifat antioksidan dalam air Hidrogen juga boleh menghalang pengerasan arteri, aterosklerosis. Dalam kajian rintis ke atas pesakit yang terdedah kepada sindrom metabolik, meminum air hidrogen (1.5 – 2 L/hari) selama 8 minggu meningkatkan HDL-kolesterol dan menurunkan jumlah kolesterol.
Paras gula dalam darah adalah ukuran jumlah glukosa yang terdapat dalam darah manusia dan haiwan lain. Bagi pesakit diabetes jenis 2, penyelidikan menunjukkan bahawa meminum air hidrogen boleh meningkatkan metabolisme lipid dan glukosa, yang mungkin merupakan cara yang berkesan untuk membantu menurunkan paras Gula Darah mereka. Melalui tindakan pengurangan Hidrogen, tahap lipoprotein berketumpatan rendah boleh dikurangkan, sekali gus memainkan peranan penting dalam meningkatkan sensitiviti insulin dan menormalkan toleransi glukosa.
Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, penyakit mental semakin berleluasa dan berleluasa, sering kali tidak didiagnosis. Antara penyakit ini adalah gangguan kecemasan dan kemurungan, yang boleh nyata dalam cara yang paling halus. Minum air Hidrogen boleh membantu meningkatkan tahap serotonin (untuk meningkatkan mood dan membantu mengurangkan gejala tekanan tinggi dan penyakit kemurungan).
Keradangan hampir selalu menjadi punca kepada hampir setiap penyakit, antaranya adalah penyakit jantung, kanser, strok, demensia untuk menamakan beberapa. Banyak teknik berbeza wujud untuk mengurangkan keradangan dan dinasihatkan untuk sentiasa mencari puncanya. Minum air Hidrogen mampu mengurangkan keradangan secara semulajadi, selamat dan tanpa ubat.
Kesihatan Mulut yang sering diabaikan dan boleh meningkatkan risiko komplikasi kesihatan yang serius, ia merupakan faktor utama dalam menentukan status kesihatan seseorang individu. Tindakan radikal bebas dan bakteria, boleh menyebabkan kerosakan gigi. Minum air hidrogen mungkin dapat menghentikan kemerosotan gigi dan gusi. Ia juga mungkin dapat mengurangkan keradangan pada gusi dan tisu di sekeliling rongga mulut yang seterusnya menghalang kerosakan gigi dan kemasukan bakteria ke dalam darah.
Dalam satu kajian (RCT) terhadap 49 pesakit mengenai terapi sinaran untuk kanser hati, meminum air hidrogen (1.5 – 2 L/hari) meningkatkan kualiti hidup dan selera makan pesakit. Air hidrogen mengurangkan tekanan oksidatif dan kerosakan akibat sinaran tanpa menjejaskan kesannya yang membunuh kanser.
Apabila darah menjadi terlalu berasid, keadaan berpenyakit mungkin berlaku kerana persekitaran berasid menyokong pertumbuhan mikroorganisma dan juga boleh menyebabkan kekurangan oksigen pada tahap sel. Air hidrogen, yang neutral dalam pH, boleh membantu mengawal dan mengekalkan pH darah dan seluruh badan sekali gus mengurangkan kesan asidosis terhadap metabolisme. Sel yang mengekalkan pH asalnya dapat berfungsi dengan lebih cekap, menghapuskan sisa dan mengurangkan risiko mutasi kanser yang berlaku.

Warga emas

Rheumatoid arthritis biasanya dicirikan oleh keradangan kronik sendi, mengakibatkan kecacatan pada sendi terjejas dan juga ciri pembaziran tisu tulang di sekeliling sendi. Air yang kaya dengan hidrogen mungkin merupakan ubat yang menjanjikan untuk keadaan keradangan seperti arthritis. Ia mungkin berkesan terutamanya apabila digunakan dalam merawat artritis reumatoid awal dan boleh membantu mengurangkan gejala seperti kekakuan sendi dan bengkak dalam subset besar pesakit yang menggunakannya.
Otak bertanggungjawab untuk mengawal semua fungsi badan, yang semasa ia berfungsi, ia menggunakan sejumlah besar oksigen menjadikannya mudah terdedah kepada tindakan oksidatif radikal bebas yang dihasilkan. Minum Air Hidrogen boleh membantu melawan aktiviti radikal bebas ini yang boleh mengurangkan fungsi otak. Ia juga memainkan peranan penting dalam rawatan penyakit otak neurodegeneratif
Hampir semua orang mahu hidup lebih lama dan menikmati kehidupan selama mungkin. Pengambilan air Hidrogen secara tetap boleh membantu dengan mengurangkan kesan tekanan oksidatif dan mengurangkan kerosakan oksidatif. Tekanan oksidatif mempercepatkan penuaan, dan merosakkan sistem badan manusia.
Kajian klinikal telah menunjukkan bahawa air hidrogen mampu mengurangkan tekanan oksidatif dan mencegah Alzheimer, Penyakit Parkinson dan Demensia. Ia juga mampu meningkatkan kemahiran kognitif, meningkatkan kejelasan mental dan fokus .

Sukan / Gaya Hidup Aktif

Keletihan Otot adalah penurunan keupayaan otot untuk menghasilkan daya. Ia boleh disebabkan oleh senaman yang kuat dan pengumpulan ion laktat, mengakibatkan kesakitan, keradangan dan kelemahan umum kumpulan otot yang terjejas. Air hidrogen bertindak sebagai penampan, mengurangkan tindakan perencatan ion laktat pada kesakitan dan prestasi. Kajian telah menunjukkan bahawa penghidratan dengan air hidrogen meningkatkan penurunan fungsi otot akibat senaman.
Kita tahu bahawa bersenam adalah baik tetapi terlalu banyak sangat tidak baik untuk badan. Penguncupan otot yang terlalu banyak semasa senaman yang sengit boleh membawa kepada tekanan oksidatif yang membawa kepada keletihan serta kecederaan mikro yang boleh dilihat sebagai keradangan. Ia juga mempercepatkan pemulihan, supaya masa yang dihabiskan di bahagian tepi dikurangkan. Ini adalah salah satu sebab utama ia digunakan sebagai bantuan peningkatan prestasi juga.
Dalam salah satu kajian yang dijalankan ke atas 14 orang yang menghidap penyakit otot (yang meminum 1L air hidrogen setiap hari) menunjukkan bahawa meminum air hidrogen melindungi kuasa besar tenaga badan, mitokondria. Minum air hidrogen juga merangsang metabolisme tenaga.

Kecantikan

Semua orang mahu hidup lebih lama, kelihatan lebih muda, melambatkan atau melambatkan proses penuaan. Minum air yang kaya dengan hidrogen boleh menyekat tekanan oksidatif yang berkaitan dengan usia dan tindak balas keradangan dalam tisu periodontal.
Minum air hidrogen membantu menggalakkan penurunan berat badan kerana ia meningkatkan tenaga dan terbukti meningkatkan metabolisme karbohidrat dan lipid. Metabolisme yang dipertingkatkan ini bermakna kurang lemak terkumpul, dan sebaliknya digunakan sebagai bahan api oleh unit mitokondria dalam sel.
Kulit melindungi tubuh daripada pelbagai organisma berjangkit. Kulit sentiasa terdedah kepada sinaran ultraungu matahari yang berbahaya dan bahaya fizikal, yang boleh menyebabkan kerosakan pada sel kulit dan menjejaskan halangan pelindung sel. Berdasarkan kajian saintifik, penggunaan air Hidrogen secara teratur boleh mengurangkan kerosakan pada sel kulit , serta menggalakkan penghasilan kolagen Jenis I dalam dermis. Penggunaan biasa air hidrogen juga boleh membantu merawat atau memperbaiki penampilan garis-garis halus atau kedutan, memastikan kulit anda kelihatan muda.
Pengambilan air hidrogen secara tetap boleh membantu meningkatkan proses penyembuhan luka dan menggalakkan pemulihan yang cepat. Sifat penyembuhan luka air hidrogen juga diperhatikan dalam usus, kerana ia boleh membantu mengelakkan kecederaan pada sel-sel mukosa perut dengan mengurangkan keradangan yang mungkin disebabkan oleh tindakan radikal bebas.
Warranty Terms & Conditions
Copyright 2024  IR HYDROLIFE Sdn Bhd (1323863-M)
chevron-downtext-align-justify linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram