Try Now!

Penjana Air Hidrogen

Apakah keterlarutan hidrogen dalam air yang disalurkan?

Air hidrogen yang disalurkan mempunyai kandungan Hidrogen terlarut tertinggi iaitu 1.30 mg/L.*
*1mg/L bersamaan dengan 1ppm (bahagian per juta)

Berapa banyak air hidrogen Hi-Bliss perlu diminum untuk mendapat manfaat?

Penggunaan harian yang disyorkan untuk individu yang sihat ialah sekurang-kurangnya 500ml air Hidrogen dengan 1-3 mg/L* Hidrogen terlarut. Dos yang disyorkan ini perlu ditingkatkan untuk individu yang mempunyai keadaan perubatan atau penyakit. Yakinlah, seseorang tidak boleh mendapat terlalu banyak H2 kerana apa-apa lebihan hanya dihembus atau disingkirkan dan tidak terkumpul di dalam badan.

Bolehkah saya mengambil Air Hidrogen jika saya mengambil ubat?

Ya, anda boleh mengambil Air Hidrogen sahaja atau digabungkan dengan ubat-ubatan. Kementerian Kesihatan Jepun telah meluluskan penyerapan garam dengan infusi hidrogen untuk tujuan perubatan. Sila rujuk kepada Doktor anda, sekiranya anda masih ragu-ragu.

Adakah terdapat kesan sampingan daripada minum Air Hidrogen?

Tiada kesan sampingan daripada minum Air Hidrogen. Walau bagaimanapun, anda mungkin mengalami lebih kerap pergi ke tandas pada mulanya kerana Air Hidrogen sedang berusaha untuk menghapuskan Radikal Bebas daripada badan anda.

Berapa lama saya boleh menyimpan Air Hidrogen?

Air yang kaya dengan hidrogen sebaiknya dimakan secepat mungkin. Adalah mungkin untuk menyimpan air hidrogen dalam beg yang dihasilkan khas yang boleh mengekalkan molekul hidrogen sehingga 7 hari. Sila rujuk beg simpanan Hidrogen kami yang dipatenkan.

Di manakah Penjana Air Hidrogen dihasilkan?

Penjana Air Hidrogen Hi-Bliss dikilangkan dan dipasang sepenuhnya di Jepun. Untuk memastikan kualiti tertinggi, semua komponen yang digunakan diperoleh dari Jepun.

Di manakah saya boleh membeli Penjana Air Hi-Bliss?
Penjana Air Hi-Bliss boleh dibeli dari mana-mana Pusat Hi-Bliss Centres  kami atau di Pejabat kami di Lot 01, Aras 3A, Menara TH Uptown, No 3, Jalan SS21/39, Damansara Utama. 47400 Petaling Jaya, Selangor.
Adakah terdapat perkhidmatan Penghantaran atau adakah ia tunai dan bawa? Jika ada perkhidmatan penghantaran – adakah caj penghantaran akan dikenakan?
Kedua-dua pilihan tersedia. Caj penghantaran bergantung kepada lokasi penghantaran. Wang tunai dan bawa juga boleh didapati di Pusat  Hi-Bliss Centres kami atau di pejabat kami.
Apakah Bahan Habis?

Satu-satunya Bahan Habis yang memerlukan penggantian ialah Katrij Penapis. Setiap Kartrij Penapis memerlukan pertukaran setiap 3,000 liter atau 1 tahun, yang mana lebih awal.

Berapa lama tempoh jaminan?

Tempoh jaminan adalah 2 tahun.

Setelah dibeli adakah unit itu boleh dipulangkan?

Malangnya setelah dibeli, tiada pemulangan atau pengembalian wang dibenarkan.

Air Hidrogen

Apakah Air Kaya Hidrogen atau Air Hidrogen?

Air Hidrogen ialah air yang diselitkan dengan gas hidrogen terlarut (H2, juga dikenali sebagai hidrogen molekul).

Bagaimanakah Hidrogen Masuk ke dalam Air Saya?

Air hidrogen diperoleh daripada kaedah elektrolisis.

Bukankah kita mendapat H2 apabila kita minum H2O?

Semuanya mengandungi hidrogen. Ia adalah unsur yang paling banyak di alam semesta. Walau bagaimanapun, hidrogen biasanya terikat kepada atom dan molekul lain dan oleh itu tidak tersedia semata-mata sebagai H2. Sama seperti kita tidak mendapat oksigen daripada H2O, kita juga tidak mendapat H2 daripada air. Ini kerana H2 dan O2 dalam H20 tidak tersedia kerana ia terikat secara kimia kepada molekul air. Apabila digunakan secara terapeutik, hidrogen dilarutkan ke dalam air dalam bentuk molekulnya, H2.

Apakah keterlarutan Hidrogen dalam air?
Keterlarutan molekul hidrogen dalam air mencapai maksimum pada 1.6 mg/L.* Kuasa antioksidan H2 melebihi jumlah yang setara (mengikut isipadu atau berat) mana-mana bahan antioksidan lain.
Bagaimanakah Hidrogen Dalam Air Saya Membantu Badan Saya?
Faedahnya berbilang dan didokumentasikan secara meluas. Sila rujuk  kebaikan hidrogen.
Bolehkah Air Hidrogen Membantu Mengurangkan Kolesterol?

Secara menjanjikan, kajian semakan rakan sebaya dari Jepun menunjukkan bahawa air kaya hidrogen boleh membantu pesakit yang menghidapi sindrom metabolik yang disyaki untuk menguruskan tahap kolesterol mereka dengan lebih baik.

Adakah Minum Air Hidrogen Cara Terbaik untuk memasukkan Hidrogen ke dalam Badan Saya?

Ya. Minum air hidrogen adalah cara yang paling berkesan untuk memasukkan Hidrogen ke dalam badan kita dan mencapai bahagian penting badan kita, pada tahap selular.

Adakah Minum Air Hidrogen Meningkatkan Tahap Tenaga saya?

Sebilangan besar atlet dan peminat kecergasan pastinya berpendapat demikian! Kekal terhidrat secukupnya akan meningkatkan tenaga anda, tetapi minum air hidrogen adalah lebih baik. Hidrogen meningkatkan mitokondria rumah kuasa setiap sel, memastikan sel sentiasa bertenaga.

Apakah Rasa Air Hidrogen?

Air hidrogen rasanya jauh lebih baik daripada air biasa, dalam erti kata rasa tulen dan bersih.

Bolehkah saya Memasak Menggunakan Air Hidrogen?

Adalah baik untuk menggunakan air hidrogen dalam apa jua kaedah memasak air - mengukus, mendidih dsb. Hanya perlu diingat bahawa sebahagian daripada hidrogen akan hilang semasa proses memasak.

Adakah Mungkin Minum Hidrogen Terlalu Banyak?

Walaupun anda minum banyak dan banyak air hidrogen, hidrogen itu sendiri kekal pada tahap ketoksikan sifar. Kajian saintifik menunjukkan bahawa air Hidrogen selamat untuk dimakan secara berkala kerana tidak ada bahaya 'over-dose' dan ia selamat walaupun diambil dalam kuantiti yang banyak.

Warranty Terms & Conditions
Copyright 2024  IR HYDROLIFE Sdn Bhd (1323863-M)
chevron-downquestion-circletext-align-justify linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram